Inlagd hela Sverige runt känns det som och det fortsätter...

.

Ettan, tvåan och fyran är de enda TV-kanalerna som jag kan nyttja just nu som patient på Karolinskas Thorax-(lung)avdelning. Ettan visar enbart från OS, fyran visar enbart nyheter och fantastiska program som "Hem till gården" och annat krafs som bland annat involverar Ernst K (jag kan inte stava hans efternamn) och tvåan är blank fram till och med nu när det visas Rapport och därefter något annat intetsägande program. Fy faaaan, så totalt värdelöst det är att vara inlagd på sjukhus när man inte ens får fylla sin hjärna med en massa skräp!!! *suckar*

Nu ska jag dock vara glad dessa få minuter till som jag har kvar att använda mig av en dator. Min sambo är nämligen här på besök och i stället för att umgås med varandra har han med sig en av sitt jobbs bärbara datorer som han använder i tjänsten vilket innebär att jag kan slösurfa och skriva en uppdateringen om mitt tillstånd den stund som han är barmhärtig och lånar mig datorn. Snällt, va? :=)

Jag vet inte vad jag ska säga vad som har hänt. Just nu är alltså inlagd på en lungavdelning på Karolinska i Solna. Det kan ju tänkas lite skumt. Särskilt med tanke på att det egentligen var meningen att jag i tisdags f örra veckan skulle vara inlagd på Radiumhemmet på Karolinska i Solna cirka ett dygn för min kommande cellgiftsbehandling. Men det är som jag säger. Det blir ALDRIG så pass lång eller kort tid som man tror. Aldrig, så varför ens ifrågasätta mig?


Förra måndagen, ett dygn för tidigt också av anledningar som vi inte behöver gå in på här, blev jag således inlagd på Raidumhemmet i Solna. Mamma hade gjort mig sällskap i en sjuktransport där jag hade fått sitta i min rullstol fastsatt. Vi åkte iväg klockan 11:00. LAH (Lasarett Ansluten till Hemsjukvård) hade varit hos mig runt åtta på förmiddagen för att bland annat kolla min smärtmedicinering och innan jag for iväg ändrades ordineringen via telefon = jag fick ännu starkare morfindosering per timme samt per tionde minut varpå det sistnämnda är vad som kallas bonusdoseringar som jag kan kontrollera och dosera själv. Dock utan att riskera att överdosera givetvis.

Denna måndag hade jag fruktansvärt ont. Jag bara satt och vände och vred på mig mest hela tiden. Hade suttit i vardagsrummets fotölj hela natten lång och förstod inte riktigt hur jag skulle lyckas sitta faststill i en alldeles för hård rullstol i cirka en timma och en kvart innan exempelvid en säng erbjöds mig på KS någonstans.

Jag förvarnade mammsen om att jag i varje fall inte skulle vara i min bästa form psykiskt eftersom jag gjorde mitt allra bästa för att ta dessa bonusdoseringar under bilfärden till KS.

Väl på Radiumhemmet blev jag inskriven av en manlig sköterska ganska snabbt. Efter denna inskrvning dröjde det inte alltför länge innan en ung, trevlig, manlig underläkare också skrev in mig medan han gjorde en allmän undersökning av mig. Det var under denna undersökning som det upptäcktes. Tror jag att det var i varje fall. Jag har inte världens bästa koll som sagt då jag nog var mer eller mindre hög som ett hus. Min högra lunga lät i varje fall inte som den skulle och efter en del undersökningar kunde det konstateras att min högra lunga var kollapsad. När det har skett eller varför är omöjligt att svara på. Den är inte utvidgad som det ska är väl enbart det enklaste sättet att förklara det på bara.

Vad som hände under måndag, tisdag och onsdag har jag ingen större koll på. Snubben, mellansyrran, mamma och pappa var här tillsammans, var för sig och en och en och vet bättre än jag vad som hände med mig, men när det blev dags för den så kallade operationen var jag själv. Just nu har det sprutats in någon form av "medicin" i min lunga, i det hål där dränaget har satts in. Detta för att få lungan att vidgas ut.

Onsdagen förra veckan blev jag flyttad från Radiumhemmet (eftersom jag nu ansågs vara en lungpatient och inte en cancerpatient) till Thoraxenheten som ligger en bra bit ifrån Radiumhemmet. Där har jag nu bara legat dag ut och dag in, natt ut och natt in. Till sängs. Mina ben fungerar ju inte till ett tag tillbaka så de kan jag ju inte använda mig av speciellt mycket och bra. Därav min tidigare surhet över bristen på TV-kanaler då det inte finns  så mycket annat för mig att göra än att glo på TV.

Nu var det dock en del glada miner från läkarkåren tidgigare i veckan när man har kopplat ifrån dränaget vid två tillfällen. Höger lunga har hållit sig fortsatt utvidgad. Man kopplade ifrån dränaget ytterligare igen klockan 06:00 i morse och vid en ny lungröntgen klockan 10:30 hoppades man på en fortsatt utvidgad lunga = jag skulle kunna skickas tillbaka till Radiumhemmet under fredagen för att återgå till min planerade behandling där. Det är naturligtvis inte bra att mina cellgiftsbehandlingar skjuts på framtiden hela tiden.

Men, men... 12:30, här och nu, fick jag meddelat mig att lungan har gått ihop sig kanske en halv decimeter till. En oönskad bieffekt alltså. Nu är dränaget snabbt påkopplat igen och det görs en röntgen IGEN cirka klockan 15:00 för att se om den expanderar sig som den ska. Mer "klister" kommer att sprutas in för att få lungan att hålla sig som den ska sedan tror man nu att det blir först på måndag som jag hamnar på Radiumhemmet.. Absolut inte i morgon i varje fall efter det som hände nu. Åhh, vad drygt! Nu handlar det inte så mycket om värk, det är bara fruktansvärt långtråkigt (som vanligt) att få tiden att gå. Jag kan ju inte tvinga familjen att vara här titt som tätt och definitivt inte vänner. Särskilt inte när jag ligger i Stockholm och de befinner sig i Västerås. Sååå rolig är jag nog inte att hänga med att de kan tänka sig att spendera en kväll med mig i ett rum som faktiskt är större än en studentbostad. Haha. :-)!!! Det handlar till stor del om sällskapet alltså. *s*

Nåja, faktumet är nu att jag inte får komma hem till denna helg. Höger lunga jävlas och livet suger allmänt och varför man drabbas av detta fenomen har jag ingen som helst aning om mer än att det blir mer vanligt bland unga, långa, smala människor. Främst killar till och med. Och skulle inte underläkaren på Radiumhemmet lyssnat på mina lungor hade man antagligen inte upptäckt detta än på ett tag. Jag är ju en ganska inaktiv tjej och detta skulle antagligen ha märkts först om jag "tagit ut mig" ordentligt.

Nix, åter till ett tycka-synd-om-mig-stadium samtidigt som jag ska hoppas på det bästa.

Dagens -

1) Det är så fruktansvärt kvaft och här finns ingen AC.


Dagens +

1) Det känns rätt att äta godis utan att få dåligt samvete. *ler*


/Jojis


Kommentarer
Postat av: Rebecca

Hej hallåååå!!!Nu har jag hittat till din blogg, sitter här, och vet inte vad jag ska skriva eg, jag har suddat, skrivit nytt om vartannat, tänkt att si och så kan man ju inte skriva, men så tänkte jag: Hur sjutton ska du veta att jag tänker på dig, om jag inget säger?!? S Jag håller tummarna för att dom "blåser upp, och klistar ihop" lungan snart!! hade du legat i Västerås, hade jag kunnat komma förbi och spelat lite kort, samt snusslat in lite gottis;0)Ha det så bra du kan nu!!Jättekramar från Rebecca

2008-08-21 @ 14:03:43
Postat av: Leo Beata

Har väntat på ett inlägg för jag

Håller kollen på dig och tummarna för att du ska bli frisk...

Trist med sjukhus... låna en laptop och surfa för TV:n är skit. SPORT, sport och SPORT!

2008-08-21 @ 18:47:16
URL: http://blogg.aftonbladet.se/3659
Postat av: Vania

Åh min lilla älskling så satans jävla trist du har det!!! Vet du vad, fotbollens dag har blivit inställd på grund av allt regn så kanske, bara kanske kan vi komma en stund på lördag om inte någon av dina vänner tittar förbi.Älskar dig!

2008-08-21 @ 19:12:46
URL: http://vaniasyster.blogg.se/
Postat av: J

2008-08-21 @ 20:28:27
Postat av: Jannette

Att man kan bli så glad över att få höra från dig igen!! Det känns varmt och gott inombords, trots att det handlar om så mycket svårt som du går igenom.

Tuffa tjej!! Tänker jättemycket på dig!!

Kramar! Jannette!

2008-08-21 @ 20:36:53
Postat av: Tove

Hej Sonia!

Vill bara tala om att du ofta är i mina tankar och jag läser allt du skriver.

Jag önskar så att jag kunde göra något, men jag vet inte vad!Jag har inte träffat dig på evigheter,

men din energi och närvaro är lätt att "plocka fram" i minnet! Och det är precis vad jag gör när jag läser dina ord och förundras över din styrka och din humor.massor med kramar!

Tove

2008-08-22 @ 08:47:14
URL: http://ramsin.blogg.se/
Postat av: Hanna Taube

Hej!

Ville bara säga att jag tänker på dig :). Hade det varit möjligt så hade jag "beemat" över en dator till dig, fy sjutton vad trist o inte ha dator eller tv-kanaler. (jag är liiite tv-beroende ;))

Kramar!

2008-08-22 @ 13:38:55
Postat av: Suzzie

Hej! Jag har som alla andra varit in här dagligen för att kolla om du har uppdaterat sidan och nu har du äntligen (kunnat göra)gjort det.

Har de ingen dvd att koppla in? Ska du behöva ha det tråkigt OCKSÅ omkring allt skit? Tänker på dig och håller som vanligt tummarna för att det vänder. Jag beundrar dig för dig styrka och ironi, och förstår samtidigt att det är dina verktyg för att stå ut när shit hela tiden happens.

Varma kramar//Suzzie

2008-08-22 @ 16:49:05
URL: http://blogg.expressen.se/suzzie/
Postat av: Anna-Stina

Men vad trist utan vettig tv! (Känner igen det från min egen tid på KS.) Lite underhållning är väl det minsta man kan begära när man bara får ligga där och ha tråkigt. Hoppas det ordnar sig med lungan också.

2008-08-23 @ 18:17:15
URL: http://knoppenihjarnan.wordpress.com
Postat av: Vicktoria

Äntligen ett inlägg! Jag är här och tittar till dig då och då.

Vi är med dig. Skriv ut en önskelista och en adress så att vi

kan skicka dig något (på riktigt!).Tycker du om att läsa? Någon favorit?

Let me know!Kram, stor.

2008-08-23 @ 23:46:47
URL: http://vick2ria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0